Haberler

Haberler

03 Aralık 2024

Altın Pusula'da Yeni Kategori: Yerel Yönetimler

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından 23.'sü düzenlenecek Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri, bu yıl yarışmaya eklenen Yerel Yönetimler kategorisiyle büyüyor.

Bu kategori, şehirlerin, bölgelerin veya yerel yönetimlerin markalaşma süreçlerini ve iletişim yönetimi süreçlerini kapsar.

Bir kenti veya yerel yönetimi, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtan, kentin değerlerini ve kültürel mirasını öne çıkaran, kentteki yaşamı destekleyen her alandaki projelerin iletişim stratejilerini değerlendirmeyi içerir.

Kentin bilinirliğini artırmak, turizmi canlandırmak, yatırım çekmek, kentteki yaşam konforunu ve refahını artırmak ya da yerel toplumu güçlendirmek amacıyla geliştirilmiş halkla ilişkiler kampanyaları bu kategoride değerlendirilir

Alt Kategoriler: Afet Yönetimi, Akıllı Şehir Uygulamaları, İklim Değişikliği ve Çevre Yönetimi, Kentsel Tasarım ve Mimari, Kültür-Sanat, Sosyal Hizmetler, Şehir Planlama ve Altyapı, Ulaşım ve Hareketlilik, Yerel Kalkınma, Yönetişim ve Katılımcılık, Turizm ve Spor

Yerel Yönetimler Alt Kategorileri

YEREL YÖNETİMLER / AFET YÖNETİMİ
Afet Yönetimi kategorisi, yerel yönetimlerin doğal afetler öncesi hazırlık, afet sırasında kriz yönetimi ve afet sonrası iyileştirme/düzenleme süreçlerinde yürüttüğü halkla ilişkiler ve iletişim projelerini içerir.

YEREL YÖNETİMLER / SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Sürdürülebilirlik kategorisi, yerel yönetimlerin doğal kaynakları koruma, iklim değişikliğine karşı önlem alma ve sürdürülebilir kentler yaratma çalışmaları ile, çevre dostu projeleri ve iklim krizine karşı halkı bilinçlendirmek için yürütülen iletişim kampanyalarını içerir.

YEREL YÖNETİMLER / KÜLTÜR-SANAT
Kültür-Sanat kategorisi, yerel yönetimlerin kültürel çeşitliliği destekleyen ve sanatla toplumu buluşturan halkla ilişkiler projelerini içerir.

YEREL YÖNETİMLER / SOSYAL HİZMETLER
Sosyal Hizmetler kategorisi, yerel yönetimlerin dezavantajlı grupların yaşam kalitesini artırmayı, toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi ve sosyal hizmetler aracılığıyla topluma destek sağlamayı hedefleyen iletişim projelerini içerir.

YEREL YÖNETİMLER / AKILLI ŞEHİR UYGULAMALARI
Akıllı Şehir Uygulamaları kategorisi, teknolojinin kent yaşamına entegre edilmesi ile şehrin bileşenleri arasındaki işleyişin daha kolay ve hızlı hale getirilmesi, yerel yönetimlerin dijitalleşme ve inovasyon odaklı halkla ilişkiler projelerini içerir. Bu kategori yerel yönetimlerin şehir içi ulaşımı iyileştirmek, sürdürülebilir hareketliliği teşvik etmek, kent sakinlerine güvenli, hızlı ve erişilebilir hizmetler sunma amaçlı projelerinde yürütülen iletişim çalışmalarını içerir.

YEREL YÖNETİMLER / YEREL KALKINMA
Yerel Kalkınma kategorisi, yerel yönetimlerin kalkınma planları ve sosyal girişimcilik projeleriyle yerel ekonomiye katkı sağlama başlığı için yürütülen iletişim stratejilerini içerir.

YEREL YÖNETİMLER / YÖNETİŞİM VE KATILIMCILIK
Yönetişim ve Katılımcılık kategorisi, yerel yönetimlerin vatandaşların karar alma süreçlerine katılmasını sağlamak ve yerel yönetimlerin şeffaflığını artırmayı amaçlayan, vatandaşlara bu ortamı yaratan iletişim projelerini içerir.

YEREL YÖNETİMLER / TURİZM ve KÜLTÜREL MİRAS

Yerel Yönetimler Turizm kategorisi, yerel yönetimlerin turizm potansiyelini artırmaya yönelik yerel kültür, doğal güzellikler ve tarihi değerlerin tanıtılması ile kent estetiği, tarihi mirasın korunması ve kentsel dönüşüm için geliştirilen halkla ilişkiler stratejilerini kapsar. Kategoride sürdürülebilir turizm uygulamalarıyla hem yerel halkın ekonomik kalkınmasına hem de çevrenin korunmasına katkı sağlayan iletişim projeleri değerlendirilir.

YEREL YÖNETİMLER / SPOR

Yerel Yönetimler Spor kategorisi, yerel yönetimlerin spor faaliyetlerini ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek için gerçekleştirdiği, sporun toplum sağlığına, sosyal dayanışmaya ve gençlerin gelişimine katkı sağlaması amacıyla yürütülen halkla ilişkiler kampanyalarını içerir. Bu kategoride, amatör spor kulüplerinin tanıtımına destek olunan ve spor etkinliklerinin tanıtımını içeren projeler de değerlendirilir.

YEREL YÖNETİMLER / KENT MARKALAŞMASI

Yerel Yönetimler Kent Markalaşması kategorisi, bir kenti diğer kentlerden tarihi, mimari, teknolojik, kültürel ve yaşam biçimi odağında ayırmak ve rekabet gücünü artırmak üzere, sahip olduğu niteliklerin öne çıkarılması için yürütülen iletişim çalışmalarını içerir.