Portal Kullanım Rehberi
İÇİNDEKİLER
A. GENEL KATEGORİLER
1. Giriş ve Genel Bilgiler
Altın Pusula Yarışması, halkla ilişkiler ve iletişim alanında yaratıcı ve etkili projeleri ödüllendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Başvurularınızı yönetmek ve projelerinizi değerlendirmek için Altın Pusula Portalı kullanılır. Bu kılavuzda, portal üzerinden yapmanız gereken üyelik işlemleri, başvuru süreçleri ve içerik yükleme gibi adımlar detaylı olarak açıklanmaktadır.
Not: Portalda oluşturulan üyelikler, gelecek yıllarda yapılacak yarışmalar için de geçerlidir.
2. Portal Üyeliği ve Hesap Oluşturma
Altın Pusula Portalı üyelik sistemi ile kullanılmaktadır. Başvuru yapabilmek için Altın Pusula Portalı’na üye olmanız gerekmektedir. Proje sahibi kurum veya firma çalışanlarının yanı sıra iletişim ajansı çalışanları da bireysel olarak panele üye olabilecekler. Portal üzerinden yaptığınız üyelik sadece bu yıl için değil, gelecek yıllarda da geçerli olacak. Aşağıda üyelik türlerine göre nasıl hesap oluşturacağınızı bulabilirsiniz:
Üyelik Türleri
1-Kurum/Firma Üyeliği: Kurumsal e-posta adresi kullanarak üye olunmalıdır. TÜHİD operatörleri, kurum bilgilerini doğruladıktan sonra hesabınız onaylanır.
2-Ajans üyeliği: İletişim ajansı çalışanları, ajansın kurumsal e-posta adresi ile üye olur. Ajans üyeliği doğrulandıktan sonra başvurulara erişim sağlanabilir.
3-Genç İletişimci Üyeliği: Üniversitelerde iletişim eğitimi alan öğrenciler için bireysel üyelik seçeneği sunulmaktadır. Kurumsal e-posta zorunlu değildir.
İpucu: Portal üyeliği sırasında doğru GSM numarası girilmelidir. Çünkü giriş yaparken iki aşamalı doğrulama için SMS kodu bu numaraya gönderilecektir.
- Üyelik başvurularında, başvuru sahibine ait doğru GSM numarası girilmesi oldukça önemlidir. Portal girişlerinde 2 aşamalı güvenlik için SMS doğrulama kodu bu numaraya gönderilecektir.
- Kurumsal e-posta ile üye olan kullanıcının hesabı kurum veya ajansı tespit edilerek TÜHİD operatörleri tarafından kurum veya ajanslarla ilişkilendirilmiş olacak. Bu sayede aynı kurum veya ajans kullanıcıları bir başvuru üzerinden ortak çalışma imkanına sahip olacaklar ve kurumlarda ajans çalışanlarını yetkilendirme imkanına kavuşacaktır.
- Kurum/firma çalışanı ya da ajans çalışanı Altın Pusula Portal’a üye olarak, hesabını doğrulatır. Daha sonra TÜHİD operatörleri arka planda bu kullanıcının hesabını kurum/firma ya da ajans kaydı ile ilişkilendirir ve kullanıcılar artık başvuru ekleyebilir, başvurular için yetkilendirilebilir duruma gelir.
Dikkat: Kurum/firma veya ajans üyeliği olan kullanıcılar, başvuru yapmadan önce hesaplarının onaylandığından emin olmalıdır.
3. Proje Başvurusu
Altın Pusula Portal’daki yeni sistemde başvurular ilk önce proje sahibi kurum/firma tarafından yapılmak zorundadır. Ajanslar direkt olarak bir firma adına başvuru başlatamazlar. Ajanslar kurum/firma kullanıcısı tarafından yetkilendirildikten sonra başvuru süreçlerini yönetebilecektir. Ajanslar müşterisi konumundaki bir kurum/firma değil de kendi ajanslarına ait proje için başvuru yapacaklar ise kurum/firma gibi direkt başvuru yapabilecekler.
Yetkilendirme Senaryoları
Proje başvuru sürecinde farklı rollerdeki kullanıcılar için farklı iş akışları ve görev tanımları belirleyebilme olanağı vardır.
Bu aşamada aşağıdaki senaryolara göre süreç akışı farklılaşabilmektedir.
- Alternatif: Proje başvurumu kendim yürüteceğim
Üye kaydını tamamlamış olan kurum/firma iletişim sorumlusu dilerse proje başvuru sürecinin tamamını kendisi yürütebilir.
- Alternatif: Proje başvurumu ekip arkadaşlarımla yürüteceğim
Kurum/firma kullanıcısı başvuru süreçlerini kendi kurumundan bir ekiple yürütmek istiyorsa, önce projeye dahil etmek istediği çalışma arkadaşlarının Altın Pusula Portal’a üye olmalarını talep eder. Bu çalışanların üyelik kaydının tamamlanmasından sonra, bu kişilerden üye referans kodunu isteyerek kendi başvuru ekranındaki yetkilendirme alanlarına girerek proje ekibini tek tek yetkilendirir.
- Alternatif: Proje başvurumu iletişim ajansım yürütecek
Kurum/firma kullanıcısı yapacağı başvuruda bir iletişim ajansı ile çalışmak istiyorsa ise ajans çalışan ya da çalışanlarının her birinin öncelikle Altın Pusula Portal’a üye olmalarını talep eder. Ajans çalışanlarının üyelik kaydının tamamlanmasından sonra, bu kişilerden üye referans kodunu isteyerek kendi başvuru ekranında yetkilendirme alanlarına girerek proje ekibini tek tek yetkilendirir.
- Alternatif: Ajans olarak kendi projemle başvuru yapacağım
İletişim ajanları kendilerine ait bir başvuru yapmak istedikleri zaman kurum/firmalarda olduğu gibi üye kaydını tamamladıktan sonra aynı şekilde başvuru yapabilirler ve kendi ajansının birden fazla çalışanına o proje için yetki verebilirler.
Bu seçeneklerle proje süreçleri için ortak bir çalışma alanı oluşturulmakta ve tüm başvuru süreçleri birden fazla kullanıcı tarafından takip edilebilmektedir.
Önemli: Yetkilendirdiğiniz kullanıcılar tam yetkiye sahip olacak ve proje üzerinde tüm değişiklikleri yapabileceklerdir.
Başvuru Aşamaları
Altın Pusula Ödülleri başvuru süreçlerinin tamamı portal üzerinden yürütülmektedir. Proje Başvuru Sihirbazı ekranı kullanıcıları yönlendirecektir.
Yarışma Koşulları Onayı
Kullanıcı portala giriş yaptıktan sonra sol menüdeki YENİ BAŞVURU sekmesine tıklar. Açılan Proje Başvuru Sihirbazı ekranında ilk olarak YARIŞMA KOŞULLARI ve ALTIN PUSULA YÖNETMELİĞİ’ni okur ve ilgili kutucuğu işaretleyerek bu koşulları onaylar.
Not: Yarışma koşullarını onaylamadan başvuru işlemlerine devam edemezsiniz.
Proje Adı ve Yetkilendirme
- Sihirbazın bir sonraki aşaması PROJE ADI ve YETKİLENDİRME Kullanıcı, süreci başlatmak için ilk olarak PROJE ADI kutucuğuna bir proje ismi yazar. Kullanıcılar bu ismi daha sonra değiştirebilmektedir.
- Proje adını giren kullanıcı başvuru süreçleri ile ilgili herhangi bir yetkilendirme yapmak istiyorsa YETKİLENDİRİLEN KULLANICILAR kutucuğuna yetkilendirmek istediği kendi çalışma arkadaşı ya da ajans çalışanlarının üye referans kodlarını sırayla tek tek girerek KULLANICIYI YETKİLENDİR butonuna tıklar. Yetkilendirilen her kullanıcı, aynı sayfada anında listelenecektir. Proje adı yazıldıktan sonra herhangi bir yetkilendirme yapılmayacaksa bir sonraki aşamaya geçilebilir.
- Başvuru sahibi kullanıcı ile yetki verilen kullanıcıların hepsi aynı kapsamda ve tam yetkiye sahip olmaktadırlar. Yani bir kurum/firma kullanıcısı, proje ekleyip iletişim ajansına yetki verdikten sonra kalan tüm süreçler iletişim ajansı tarafından yürütülebilmektedir.
4. Kategori Seçimi
Başvuru aşamalarından biri olan kategori seçimi ekranında başvurunuzun değerlendirilmesini istediğiniz kategori veya kategorilerin seçilmesi gerekmektedir. Her proje için birden fazla kategori seçilebilir. Aynı proje ile birden fazla kategoride başvurarak ödül kazanma şansınızı artırabilirsiniz.
- KATEGORİ SEÇİMİ sayfasında doğru tercihler yapmak için ilk olarak destek amaçlı hazırlanmış KATEGORİ REHBERİ’ni incelemeniz tavsiye edilir. Yine bu sayfadaki kategori listesinde her bir kategorinin sağında yer alan INFO ikonlarına tıklayıp o kategoriye ilişkin detaylı bilgileri ve ipuçlarını görebilirsiniz.
- Bu bilgilendirmelerden sonra kategori listesinden projenizin hangi kategorilerde yarışmasını istiyorsanız ilgili kategori kutucuklarını işaretleyerek kategorilerinizi belirleyebilirsiniz. Sol taraftaki listeden seçim yaptığınızda, sağ taraftaki sütunlarda SEÇİLEN KATEGORİLER başlığı altında başvuru yaptığınız kategorilerin listesini ve bu başvurulara ilişkin başvuru ücreti detaylarınızı görebilirsiniz.
- Aynı proje ile birden fazla kategoride yarışmak istediğinizde sağ üst kısımdan İÇERİK ÖZELLEŞTİRME seçeneğini kullanabilirsiniz. Tüm kategorilerde aynı içerikleri kullanmak istiyorsanız “Tüm Kategoriler İçin Aynı İçeriği Kullanacağım” seçeneğini işaretlemelisiniz. Başvurduğunuz her kategori için içeriklerinizi özelleştirmeyi, ayrı içerik ve dokümanlar eklemeyi düşünüyorsanız “Seçtiğim Kategorilere Özel İçerik Kullanacağım” seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Projesini tek bir kategoriye başvuranlar için bu seçenek aktif olmayacaktır.
İpucu: Her kategori ayrı bir seçici kurul tarafından ve o kategoriden beklentiler doğrultusunda değerlendirileceği için proje içeriklerini kategoriye göre özelleştirerek yazmanız, projenizi daha doğru ve etkili bir şekilde anlatabilmenize olanak sağlayacaktır.
5. Başvuru İçerikleri
- Başvuru içerikleri jüri değerlendirmesinde en önemli bölümlerdendir. Bu nedenle bu sekmedeki içerik alanlarını dikkatli bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Her bilgi kutucuğunun yanında yer alan bilgilendirici metinleri okumanız bu alanlarda beklentileri anlamanıza ve doğru içerikler kullanmanıza katkı sağlayacaktır.
- Başvuru içerikleri bölümündeki tüm alanlar zorunludur. Projenizin özel durumu gereği içerik yazmanızın mümkün olmadığı alanları boş bırakmamanız, özel durumunuzu açıklayan cümleler eklemeniz önerilir. Örneğin; “Projemizin Çevresel Etkileri bulunmamaktadır”, ya da “Ulaşılan hedef kitle bilgisi bulunmamaktadır” tarzında açıklamalar ekleyebilirsiniz.
- Daha önceki KATEGORİ SEÇİMİ sekmesinde “Seçtiğim Kategorilere Özel İçerik Kullanacağım” seçeneğini kullandıysanız her bilgi kutucuğunun alt kısmında bulunan “Standart İçerik Kullanacağım” veya “Kategoriye Göre Özelleştireceğim” seçeneklerini kullanarak ilgili alanı kategori bazlı özelleştirebilirsiniz.
- İlgili alanda "Kategoriye Göre Özelleştireceğim”’ seçeneğini işaretlediğinizde açılan modal penceresinde ilgili alanın sekmesine tıklayarak içeriği her kategori için ayrı ayrı girmeniz gerekecektir.
- “Kategoriye Göre Özelleştireceğim” seçeneğini değiştirip yeniden “Standart içerik kullanacağım” seçeneğini işaretlerseniz daha önce özelleştirdiğiniz içerikler silinecektir.
- Proje içerikleri sayfasında her alan için belirlenmiş içerik limitlerine (karakter sınırı) dikkat ediniz.
6. Ek İçerik Gerektiren SEDEFED Sivil Toplum Kategorisi ve KAGİDER Ödülüne Başvuru
- Kategori seçiminde “SEDEFED Sivil Toplum Kategorisi” seçildiği takdirde Proje içerikleri kısmında mevcut standart formun devamında, en altta ek bir form göreceksiniz. Bu kategoride jüri değerlendirmesi yapılması için bu ek formu da tam olarak doldurmanız gerekecektir.
- Tüm kategorilerde başvuru içerikleri sayfasının altında kullanıcılara ekstra bir seçenek sunulmuştur. Projenizin mevcut kategori ya da kategorilerin dışında aynı zamanda “KAGİDER 1e1 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü” içinde değerlendirilmesini istiyorsanız bu seçeneği işaretlemeniz gerekmektedir. Bu kutucuğu işaretlediğinizde bu ödüle özel ilave soru formu sayfanızda görünecektir. Forma ilave edilen bu alanların eksiksiz olarak doldurulması zorunludur. Aynı proje ile birden çok kategoriye başvurmuş ve başvurunun içeriklerini her kategori için özelleştirmiş proje sahipleri, “KAGİDER 1e1 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü”ne de katılmak istediğinde hangi kategorideki içeriklerinin bu ödül formunda kullanılmasını seçebilecektir. “KAGİDER 1e1 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü”ne başvurular ücretsizdir.
Doküman Yükleme
- Başvurunuza ait sunum dosyası, video ve diğer ek dosyalar için DOKÜMANLAR sekmesini kullanabilirsiniz. Dokümanlar sekmesi 3 alandan oluşmaktadır. Sunum Dosyası, Proje Filmi, Ek Dosyalar.
- Başvurularda SUNUM DOSYASI eklenmesi zorunludur. Sunum dosyasının boyutu, dosya türü ve sayfa sınırına yönelik uyarılara dikkat etmelisiniz. Sunum dosyanızı oluştururken sol menüdeki YARDIM sekmesinde bulunan Etkili Sunum Dosyası Hazırlama Rehberi içeriğinden faydalanabilirsiniz. PROJE FİLMİ bölümünde projenizi anlatan kısa videolarınızı yükleyebilirsiniz. Proje filmi eklenmesi ise zorunlu olmayıp, eklenmesi durumunda seçici kurul değerlendirmesinde olumlu etki yaratacaktır. EK DOSYALAR bölümünde ise sunum dosyası ve proje filmi dışında seçici kurulun dikkatine sunmak istediğiniz dosyalarınızı yükleyebilirsiniz. Ek dosyalar bölümüne belirlenen sayı ve boyutta yükleme yapmanız gerekmektedir.
- Birden fazla kategoriye başvuranlar, PROJE İÇERİKLERİ bölümünde olduğu gibi DOKÜMANLAR bölümünde de kategoriye göre ek dokümanlarını özelleştirebilirler. Dokümanları özelleştirme seçeneğini tercih ettiğinizde her kategori için ayrı ayrı doküman yüklemeniz gerektiğini unutmayın.
- “Standart dokümanları kullanacağım” seçeneğini işaretlediğinizde, tüm kategorilerde seçici kurula aynı dokümanlar gösterilecektir.
- Tüm alanlardaki dokümanlarınızı ekledikten sonra eklenen dosyaların boyutunda, dosya türünde ve sayısında bir hata yoksa ‘Yükleme başarılı’ mesajı ile bu aşamayı da tamamlamış olacaksınız.
7. Ödeme
- Altın Pusula başvuru ücretleri portal üzerinden çok kolay bir şekilde ödenebilmektedir. Başvuru yaparken seçtiğiniz kategori sayısına göre ödemeniz gereken başvuru ücreti sistem tarafından hesaplanır. Hesaplanan başvuru ücretini ÖDEME ekranı üzerinden güvenli bir şekilde kredi kartı ya da Havale/EFT yoluyla ödeyebilirsiniz.
- Herhangi bir karışıklık yaşanmaması ve ödeme teyitlerinin zamanında alınabilmesi adına portal ödeme altyapısı dışında ödeme yapılmaması tavsiye edilir. Ancak bir şekilde portal dışı yapılmış ödemeleriniz varsa bu ödemelerinizi de sisteme dekont yükleyerek ilerletebilirsiniz. Bu durumda TÜHİD’in ödemenizi sistemden onaylaması gerekmektedir.
Ödeme Yöntemleri
- Kredi Kartı ile ödeme
Ödeme yöntemleri alanından “Kredi/Banka Kartı ile Öde” butonuna tıklayın. Ödemeniz gereken toplam başvuru ücreti ekranınızda ayrıntılı olarak görünecektir. Kredi kartı ödeme ekranında kart bilgilerinizi ekrana girdiğinizde sistem ödemeye ilişkin tüm bilgileri (hesap adı, IBAN, açıklama, tutar) otomatik olarak algılayacak ve ödeme onayınızla tahsilat tamamlanmış olacaktır.
Ücretin gönderilmesinden hemen sonra “Ödemeyi kontrol et” butonuna tıkladığınızda, sistem banka hesaplarımıza gelen ödemelerde açıklama alanlarında proje kodunuzu arayacak ve doğru tutarda bir ödeme bulduğunda “Ödemeniz başarıyla alındı” olarak sistemde işaretleyecektir. Kredi kartı ile yapılan başarılı ödemeler anında sisteme işlenmektedir.
- Havale/EFT ile ödeme
Ödeme yöntemleri alanından “Havale/EFT ile Öde” butonuna tıklayın. Ödemeniz gereken toplam başvuru ücreti ekranınızda ayrıntılı olarak görünecektir. Ekranınızda görünen Ödeme Bilgileri başlığı altındaki bilgileri (hesap adı, IBAN, ödenmesi gereken tutar ve açıklama metni) kullanarak kendi bankanızdan ödemenizi gerçekleştirin.
Ücretin gönderilmesinden birkaç dakika sonra “Ödemeyi kontrol et” butonuna tıkladığınızda, sistem banka hesaplarımıza gelen ödemelerde açıklama alanlarında proje kodunuzu arayacak ve doğru tutarda bir ödeme bulduğunda “Ödemeniz başarıyla alındı” olarak sistemde işaretleyecektir.
Hata Olasılıkları
- Ödemenin bulunamaması: Ödemeniz herhangi bir nedenle bankaya ulaşmamış olabilir veya açıklama alanına proje kodunu yazmamış ya da yanlış yazmış olabilirsiniz.
Bu durumda ekrana gelecek olan dekont yükleme alanı üzerinden dekontunuzu yüklemeniz gerekecektir. Bu durumda mesai saatleri içerisinde TÜHİD operatörlerinin dekontu doğrulayarak ödemenin alındığını sisteme işaretlemesini beklemeniz gerekecektir.
- Ödemenin eksik gönderilmesi: Ödeme bilgileri ekranında, ‘ödenmesi gereken tutar’dan daha düşük bir ödeme tespit edildiği takdirde, ‘ödemeniz başarıyla alındı’ uyarısı alamayacaksınız ancak yapılan ödeme mevcut tutarıyla sisteme işlenecektir.
Ekranınızda hesabınıza ilişkin güncel bilgileri (Ödenmesi gereken tutar, ödenen tutar, bakiye) göreceksiniz. Böyle bir durumda, eksik tutar ödemesini yeni bir Havale/EFT ya da kredi kartı ile yaptıktan sonra tekrar “ödemeyi kontrol et” butonuna basmanız gerekecektir. Yapılan sonraki ödeme de tespit edilerek sisteme işlenecektir. Süreç tamamlandığında “Ödemeniz başarıyla alındı” olarak sistemde işaretlenecektir.
8. Başvuruyu Tamamla
- Proje Başvuru Sihirbazındaki tüm aşamaların tamamlanmasından sonra başvurunuzu gönderebilirsiniz. İlgili ekranda başvurunuza ait tüm içerik ve dokümanları ön izleme Herhangi bir sorun olmaması durumunda “Başvurumu Tamamla” butonu ile işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Bu, projenizin Altın Pusula Ön Değerlendirme Kurulu’na gönderildiği anlamına gelir. Tamamlanan başvurular üzerinde, bu işlemden sonra bir düzenleme yapılamaz.
- Projenizin anlık durumunu panel üzerinden istediğiniz zaman görüntüleyebilirsiniz.
B. GENÇ İLETİŞİMCİLER KATEGORİSİ
Genç iletişimciler kategorisinde yarışmak isteyen öğrencilerin bireysel veya takım olarak başvuru yapması mümkündür. Ancak her iki durumda da başvuru tamamlama aşamasında, dijital onay için bağlı bulunduğu bölümden bir öğretim görevlisinin danışmanlığına ihtiyacı olacaktır.
Genç İletişimciler Proje Başvuru süreci
- Başvuru yapmak isteyen genç iletişimciler, eğer takım olarak başvuru yapmak isterlerse içlerinden bir kişiyi “proje lideri” olarak seçmeleri gerekecektir.
- Proje lideri, Altın Pusula Portal’da “Genç İletişimci Olarak Üye Ol” seçeneği ile sisteme üye olacaktır. Sonrasında bu üyelik bilgileri ile portal girişi sağlayıp başvuru işlemlerini yapabilecektir.
- Proje lideri, başvuru aşamasında danışman akademisyeninin ve takım arkadaşlarının e-posta ve telefon numaralarını sisteme tanımlar. Danışmana ait e-posta adresi kurumsal e-posta (üniversitelere ait .edu, ve .edu.tr uzantılı) olmak zorundadır.
- Proje başvurusu oluşturulduktan sonra sistem tarafından danışman ve ekip üyelerine bir ön izleme linki gönderilir. Başvuru aşamalarında tüm yetki proje liderindedir. Danışman ve diğer ekip üyeleri proje başvuru üzerinde düzenleme yapamazlar. Ancak kendilerine gelen ön izleme linki ile istedikleri zaman başvurunun içeriklerini anlık olarak görüntüleyebilirler.
Kategori Seçimi
Genç iletişimciler sadece “Genç İletişimciler” kategorisinde başvuru yapabilirler.
Proje İçerikleri
- Başvuru içerikleri jüri değerlendirmesinde en önemli bölümlerdendir. Bu nedenle bu sekmedeki içerik alanlarını dikkatli bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Proje içeriklerinizi girerken Altın Pusula Genç İletişimciler Ödül Yönetmeliği’ni incelemeyi unutmayın. Ayrıca projenizin o yıla ait “Genç İletişimciler Kategorisi Proje Teması”na uygun olup olmadığına dikkat edin.
- Proje içerikleri sayfasında her bilgi kutucuğunun yanında yer alan bilgilendirici metinleri okumanız bu alanlarda beklentileri anlamanıza ve doğru içerikler kullanmanıza katkı sağlayacaktır.
- Genç İletişimciler kategorisindeki Başvuru İçerikleri bölümündeki tüm alanların doldurulması zorunludur. Projenizin özel durumu gereği içerik yazmanızın mümkün olmadığı alanları boş bırakmamanız, özel durumunuzu açıklayan cümleler eklemeniz önerilir. Örneğin; “Projemizin Çevresel Etkileri bulunmamaktadır”, ya da “Ulaşılan hedef kitle bilgisi bulunmamaktadır” tarzında açıklamalar ekleyebilirsiniz.
- Proje içerikleri sayfasında her alan için belirlenmiş içerik limitlerine (karakter sınırı) dikkat ediniz.
Doküman Yükleme
- Başvurunuza ait sunum dosyası, video ve ek dosyalar için dokümanlar sekmesini kullanabilirsiniz.
- Başvurularda SUNUM DOSYASI eklenmesi zorunludur. Sunum dosyasının boyutu, dosya türü ve sayfa sınırına yönelik uyarılara dikkat etmelisiniz. Sunum dosyanızı oluştururken sol menüdeki YARDIM sekmesinde bulunan Etkili Sunum Dosyası Hazırlama Rehberi içeriğinden faydalanabilirsiniz.
Ödeme
Genç iletişimciler Kategorisine yapılan proje başvurular için başvuru ücreti ödenmez.
Başvuruyu Tamamla
- Tüm aşamaların tamamlanmasından sonra başvurunuzu gönderebilirsiniz. İlgili ekranda başvurunuza ait tüm içerik ve dokümanları ön izleme yapabilirsiniz. Herhangi bir sorun olmaması durumunda “Başvurumu tamamla” butonu ile işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Tamamlanan başvurular üzerinde değişiklik yapılamaz.
- Projenizin anlık durumunu panel üzerinden istediğiniz zaman görüntüleyebilirsiniz.
Danışman Onayı
- Başvuru içeriklerinin tamamlanmasından sonra Danışmanınıza proje onay linki gönderilir. Danışmanınızın onay linki ile açılan bir ön izleme ekranından içerikleri kontrol etmesi ve onaylaması istenir. Danışmanın onayladığı başvurular, Ön Değerlendirme Kurulu’nun onayına gider ve başvuru süreci tamamlanmış olur.
C. DESTEK VE YARDIM
Altın Pusula Portal’ı, katılımcıların başvuru süreçlerini en sorunsuz şekilde tamamlamaları için çeşitli destek ve yardım seçenekleri sunmaktadır. Aşağıdaki kaynaklar, başvuru işlemleriniz boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz tüm yardımı sağlar:
- Altın Pusula Başvuru Rehberi: Başvuru sürecinin her aşamasını adım adım açıklayan bu rehber, kategori seçiminden dosya yüklemeye kadar tüm süreçlerde yol gösterir.
- Etkili Sunum Dosyası Hazırlama Rehberi: Projenizi en iyi şekilde sunabilmeniz için dosya hazırlama ve sunum stratejileri üzerine kapsamlı bilgiler içerir.
- Kategori Seçim Rehberi: Projeniz için en uygun kategoriyi seçmenize yardımcı olacak bu rehber, başvuru sürecinde kararsız kalan katılımcılar için rehberlik sunar.
- ALTA Yapay Zekâ Asistanı: Altın Pusula portalında yapay zeka tabanlı asistan ALTA, başvurularınızı hazırlarken anlık öneriler sunar, her türlü teknik sorunlarınızda 7/24 hızlı çözüm önerir.
- Altın Pusula Teknik Destek Ekibi: Portalda karşılaştığınız teknik sorunları çözmek için deneyimli destek ekibimiz her zaman yanınızdadır. Portal üzerinden veya [email protected] adresli e-mail üzerinden teknik destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.